65 jaar Eredivisie: dit is de nieuwe Eredivisiebal voor het seizoen 2021-2022

Elementen van logo’s van alle 54 clubs die ooit in de Eredivisie hebben gespeeld staan aan de basis van het ontwerp van de nieuwe Eredivisiebal. De clubs uit de Eredivisie zullen dit Eredivisieseizoen elke wedstrijd spelen met deze unieke bal van Derbystar.

 

Vrijdag 13 augustus werd er in de Adelaarshorst afgetrapt voor de start van het seizoen 2021-2022. Na vier seizoenen is Go Ahead Eagles weer terug in de Eredivisie en dit werd tegelijkertijd gevierd met het 65-jarige bestaan van de Eredivisie. Een mooie avond in Deventer dus, waar ook Derbystar (producent van de Eredivisiebal) vandaan komt.

Eredivisie, ESPN en Derbystar grijpen dit jubileumjaar de kans om in de rijke historie van de clubs te duiken en de clubs te eren die ons in 65 jaar zoveel onvergetelijke herinneringen hebben bezorgd. De bal werd origineel gemaakt in kleur om zo beter de 54 ‘logo’s’ naar voren te laten komen. Echter werd er uiteindelijk gekozen voor een zwart-witte variant. De bal mag wel kleur bevatten, maar het originele concept leidde toch te veel af.

Ontwerper Floor Wesseling volgt onder meer het Rijksmuseum, Johnny de Mol en Henk Schiffmacher op als vormgever van de officiële wedstrijdbal. Wesseling noemt het maken van het ontwerp een uitdaging. Hij noemt het uiteindelijke ontwerp een rijke, veelzijdige mix, maar samen toch een sterk en krachtig geheel.

De officiële wedstrijdbal is gemaakt van duurzaam PU-materiaal en is met de hand gestikt voor het perfecte balgevoel. De helderwitte panelen zorgen voor een zeer goede zichtbaarheid, vooral in LED-licht. Het jubileumlogo van de Eredivisie staat op de zijkant van de bal.

Vind jij deze bal ook speciaal? Shop dan nu de Eredivisiebal van het seizoen 2021-2022. Benieuwd naar de andere ballen van Derbystar? Bekijk dan hier de gehele Derbystar collectie.