Mizuno: Authentieke Japanse innovatie sinds 1906

In 1906 werd Mizuno opgericht in Osaka, Japan. Wat begon als een bescheiden sportwinkel, is inmiddels wereldwijd uitgegroeid tot een populair merk onder vele sporters. Dankzij het toepassen van innovatieve technologieën, Japans vakmanschap en meer dan een eeuw aan ervaring zorgt Mizuno keer op keer een superieure kwaliteit.

De Mizuno Morelia is misschien wel het perfecte voorbeeld van een traditioneel vervaardigde leren voetbalschoen die ultiem comfort en een fantastisch balgevoel biedt. De Morelia heeft een tijdloos design en is qua uiterlijk nauwelijks veranderd in de afgelopen 35 jaar. In 2020 lanceerde Mizuno de opvolger van Morelia: Morelia ll. Deze schoen bevat het ultieme kwaliteitsmerk ‘Made in Japan’, wat het teken is van het eersteklas vakmanschap van de schoen.

Het Japanse merk Mizuno kent een lange geschiedenis. Het bezoeken van een honkbalwedstrijd in 1906 staat aan het begin van het merk Mizuno. Rihachi Mizuno werd verliefd op de Amerikaanse sport en besloot om Mizuno Bros te openen samen met zijn broer. De Mizuno broers breidden jaren later hun collectie uit met onder andere sporten zoals skiën, golf en tennis. Aan het einde van de jaren 90 was Mizuno het meest populair in de Amerikaanse honkbalbranche en breidden ze hun collectie nog verder uit met onder andere voetbalschoenen.

Om de beste kwaliteit van de voetbalschoenen te garanderen, investeert Mizuno in onderzoek, experimenten en innovatie. Ondanks de vernieuwde technologieën en de veranderende kleuren, zijn de schoenen echter hetzelfde als altijd. Mizuno vertrouwt op haar eenvoudige, simpele Japanse leren voetbalschoen. En dat is begrijpelijk ook! 

De Japanse lerenschoen is ook populair onder bekende voetballers. Zo won Rivaldo ooit een gouden schoen op Mizuno en speelden onder andere Kluivert, Hulk en Honda op het Japanse merk. Tegenwoordig is de Nederlandse keeper van Valencia, Jasper Cillessen, het bekendste gezicht van Mizuno.

Wil jij ook de kwaliteit van de Japanse leren voetbalschoenen ervaren? Bekijk dan de gehele Mizuno collectie hier!