Nike Black x Prism. Hoe ziet het nieuwe Nike Black Pack er dit jaar uit?

De zwarte voetbalschoen blijft toch altijd extreem populair op de Nederlandse voetbalvelden. Of het nou om ‘all black’ of kleurdetails gaat, zwart is in onze ogen altijd een goede keuze. Het is dan ook niet gek dat we iedere jaar toch weer met zijn allen uitkijken naar het nieuwe Nike black pack en ook dit jaar stelt deze zeker niet te leur: dit jaar wordt het black pack namelijk gecombineerd met opvallen prisma kleuren. Wat voor dit pack inhoudt dat de drie primaire kleuren - die we natuurlijk kennen (namelijk: rood, geel en blauw) - zijn gebruikt en per schoen op een andere manier terug komen. Hoe dit er van dichtbij uit ziet en welke modellen bij dit pack horen, lees je in dit nieuwe release report!

Mercurial Superfly 8 (links) & Mercurial Vapor 14 (rechts)
Kleur: Zwart/Off/Noir/Obsidian/Cyber

Zoals je in ons vorige release report over het Nike Spectrum pack al hebt kunnen lezen, heeft de Mercurial Superfly een upgrade ondergaan. Deze upgrades vormen samen de nieuwe Mercurial Superfly 8. Waarbij onder andere is gelet op het verminderen van materiaal om een zo licht en wendbaar mogelijke schoen te creeëren.

Naast deze upgrade heeft de Superfly nu dus ook een nieuw jasje gekregen: het Black x Prism jasje. En dit geldt niet alleen voor de Superfly, maar ook voor de Vapor!
Mocht je nog niet bekend zijn met deze twee modellen: beide schoenen lijken qua specs enorm veel op elkaar. Ze zijn beide van de laatste Nike technologieën voorzien (waaronder ACC, NIKEGRIP en een ultradunne NIKESKIN voor extra balgevoel en controle). Waar ligt het verschil dan tussen deze twee modellen? De DynamicFit sok. Zoals je kan zien kent de Superfly een extra stuk stof bij de enkel. Dit wordt ook wel de DynamicFit sok genoemd. Speel je dus liever met net wat meer steun rondom je enkel, dan is de Superfly jouw schoen! Dit houdt overigens niet in dat de Vapor geen ondersteuning of goede aansluiting biedt. De FlyKnit stof en NIKESKIN in combinatie met de NIKEGRIP stukken aan de binnenkant van de hak, zorgen ervoor dat de schoen goed om je voet blijft zitten. Beide Mercurial’s shop je hier.

Phantom GT
Kleur: Zwart/Cyber/Light Photo Blue/Zwart

De derde Black x Prism schoen en wat zijn we blij dat ook deze aan dit pack is toegevoegd. De Phantom GT en zijn kenmerkende textuur op de wreef en neus zijn voor dit pack ondergedompeld in een zwart jasje met gele (cyber) en blauwe (light photo blue) details op de Swoosh, tong, hak en het Phantom GT logo. Deze kleurencombinatie straalt snelheid uit en dat is ook precies waar deze schoen voor ontwikkelt is: snelheid en wendbaarheid in de aanval. Ook de Phantom GT is zowel in een lage als een DynamicFit uitvoering en voor verschillende ondergronden (van kunstgras tot indoor) bij ons verkrijgbaar. Je shopt alle Phantom’s hier.

Tiempo Legend 8
Kleur: Zwart/Siren Red/Light Photo Blue/Zwart

We gingen van rood/geel naar geel/blauw. Om de primaire kleuren cirkel rond te maken komen we nu dan ook automatisch uit op... niet hierboven spieken.. Yes, blauw/rood! Schoen nummer vier, ofwel: de Tiempo Legend heeft binnen dit pack details in Red/Light en Photo Blue gekregen. En wat ziet dit er tof uit!

De Tiempo Legend staat natuurlijk bekend om zijn premium leer en authentieke design met diamantenpatroon, maar deze colorway is in onze ogen toch een hele strakke aanvulling voor de liefhebber. Compleet in contrast met de tegelijkertijd gereleaste Tiempo Legend 8 Spectrum in een wit/groene colorway, wordt de keuze voor een nieuwe voetbalschoen opeens extra lastig gemaakt. De Tiempo Legend is in tegenstelling tot de Mercurial en Phantom GT alleen in een laag model verkrijgbaar. Je shopt hem hier voor alle ondergronden.