De nieuwe Adidas Predator Freak en zijn nieuwe 2.0 Demonskin. Wat kan je van deze mutant verwachten?

Soms heb je een release waar je echt naar uit kijkt. De Predator Freak, in januari 2021 door adidas gepresenteerd als hét nieuwste Predator model, is er zo een. Nu al geroemd om zijn vernieuwde Demonskin 2.0 technologie, verbeterde zool en ‘gemuteerd’ silhouet. Maar, hoe zien deze vernieuwde technologieën er van dichtbij uit? Wat valt ons op? En wat kan jij verwachten als je voor deze voetbalschoen kiest? We zoeken het voor je uit en duiken in deze blog diep in de nieuwe mutant uit de Predator familie.

Wat allereerst meteen opvalt, is de algehele presentatie bij deze schoen. We waren met VoetbalDirect één van de uitverkorenen die (online) aanwezig mochten zijn bij de officiële lancering van de Predator Freak. De presentatie was, zoals we dat van adidas gewend zijn, tot in de puntjes verzorgd en diende uiteindelijk als sleutel tot het openen van de meegeleverde, verzegelde doos. En daar was ‘ie dan: de schoen waar we lang naar uit gekeken hadden!

Met alle bijgeleverde ontwerptekeningen, materiaal samples en spikes, hebben we ons helemaal in deze speciale schoen kunnen verdiepen en werden we dan ook gelijk extra enthousiast om jullie van een uitgebreide insight te voorzien.

Primeknit Collar
We beginnen bij het aantrekken van de schoen. Wat onder andere verbeterd is aan de Predator, is de sok. Ofwel: de collar. Waarbij deze voorheen wat lager was en uit één stuk Primeknit bestond, bestaat de sok nu uit twee delen. Hierdoor is de schoen makkelijker en sneller aan te trekken én sluit hij ook nog eens perfect aan. Alles voor de perfecte balcontrole! De verhoogde sok loopt daarnaast wat spitser toe aan de achterkant. Dit zorgt voor een geheel nieuw karakteristiek en gemuteerd silhouet.

Demonskin 2.0

We horen je denken: ‘Wanneer gaan ze het nou eens over die vernieuwde Demonskin hebben?’. Dat begrijpen we, want dit is natuurlijk wat de Predator zo uniek maakt. Daar gaan we: Demonskin is, zoals we weten, door adidas ontworpen voor responsief voetenwerk en om je de perfecte controle over de bal te geven. Deze voordelen hebben we bij onder andere de Mutator 20+ al kunnen ervaren. Bij Demonskin 2.0 zijn de kenmerkende, rubberen spikes echter verbeterd en beduidend langer (wij meten 5mm bij de Freak .1!) gemaakt.

Daarnaast valt het op dat het aantal spikes dat de schoen bekleedt is aangepast. Waarbij de voorganger van de Freak nog 406 spikes had, telt deze er slechts 225 en ook de plaatsing is anders. Waarom? De spikes zijn dus langer en zorgen voor meer effect. Hierdoor heb je er volgens de ontwerpers dus ook minder veel van nodig.

Waar zijn voorganger vooral spikes op de wreef en binnenkant voet had, zie je bij de Freak dan ook dat de spikes over vrijwel de gehele schoen lopen: van de binnenkant tot aan de buitenkant van je voet. Zelfs op het grootste gedeelte van de neus én wreef (!). Door deze ontwikkeling wordt de focus van extra effect aan de bal kunnen geven dan ook nogmaals uitgebouwd naar vrijwel alle zones van je voet. Bij de Predator Freak zit je dus ook goed wanneer je nog snel even een ‘buitenkantje voet’ wilt geven.

Controlframe

Om ook vanuit de zool zoveel mogelijk grip en controle te bieden, heeft de Predator Freak een gesplitste, kunststof loopzool. Net zoals bij zijn voorganger bestaat de zool dan ook uit twee delen. Bij de Predator Freak is gekozen voor een opvallende, solar yellow hak en een blauwe voorvoet. Hierbij variëren de noppen (en de kleur van de noppen) binnen de verschillende prijspunten die de schoen kent.

Voor ieder budget en type ondergrond een model

Ook voor de Predator Freak hebben we een breed aanbod aan prijspunten voor je beschikbaar. Afhankelijk van het type ondergrond waar je op speelt (FG, SG, AG, MG), kan je kiezen uit verschillende prijspunten. Deze lopen van de Freak .1 tot en met Freak .3.
Ga je liever voor een schoen zonder veters? Of toch liever zonder sok? Kies dan bijvoorbeeld voor de Freak .1 Low SG of de Freak .1 Low FG.

Wat je keuze ook gaat zijn, deze schoen valt op en is bedoeld om je te laten domineren op het veld. Laat de freak in jezelf los. ACTIVATE YOU.