Derbystar staat volgens veel profcoaches en topspelers bekend als de beste bal ter wereld. Spelers uit onder andere de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de Bundesliga spelen hun wedstrijden met de ballen van Derbystar. Ook in het amateurvoetbal zijn de ballen van Derbystar niet te missen. Sinds 1963 wordt elke bal met de hand gestikt, wat zorgt voor de duurzame kwaliteit van de Derbystar bal. Benieuwd welke bal er bij jou past? Lees dan snel verder!

Weet je het al? Bekijk dan onze collectie Derbystar ballen

Welke bal hoort bij welke leeftijd?

 

De ballen van Derbystar zijn er in alle soorten en maten. De jeugd speelt en traint met lichtere ballen en soms ook van een kleiner formaat. Voor de jeugd onder 7 tot onder 10 adviseert de KNVB balmaat 4 of 5. Deze ballen zijn er ook in een extra lichte uitvoering. Vanaf de leeftijd onder 11 tot onder 15 wordt de standaard balmaat (maat 5) geadviseerd. Deze ballen zijn wat lichter dan de ballen die gebruikt worden voor de leeftijd O17 tot de senioren. Ook zijn er speciale dames- en meisjesballen. Deze ballen hebben een roze design en zijn verkrijgbaar in een normale en lichtere variant. Benieuwd welke ballen er passen bij jouw leeftijdscategorie? Klik dan eenvoudig op onderstaande filters!

 

Populaire items

Populaire Derbystar collecties

...
Derbystar Brillant

Houd je toch meer van retro? Kies dan voor een bal uit de Brillant collectie! Dankzij het Advance Performance System is de bal extreem waterafstotend. Bovendien beschikken de ballen over een FIFA Quality Pro keurmerk. De ballen voldoen dus aan de kwaliteitseisen voor het hoogste niveau.

Shop de collectie
...
Derbystar Classic

De populairste bal van Derbystar: de Classic. De bal beschikt over slijtvast PU-materiaal en zorgt dat de kwaliteit tijdens verschillende weersomstandigheden behouden blijven. De bal is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar!

Shop de collectie
...
Derbystar Solaris

De Solaris is de voordeling uitvoering van de populaire Classic bal. Ook deze bal beschikt over stabiele vlucht- en speeleigenschappen en is waterafstotend. De ballen bestaan uit 32 panelen die ervoor zorgen dat de bal op meerdere punten met precisie geraakt kan worden.

Shop de collectie

Filter eenvoudig op ondergrond

Op welke ondergrond speel jij het liefst? Ga jij voor natuurgras, kunstgras of ben je toch meer een straatvoetballer? Klik op de filters hieronder voor de ballen die bij jou passen!

...
Ballen in verschillende maten

Zoals je wellicht al gezien had zijn er verschillende balmaten bij voetbal. Voor sommige mensen kan dit wel eens verwarrend zijn, want welke maat heb jij nou nodig voor jouw situatie? Maat 5 is het meest gebruikte formaat en wordt gebruikt in zowel het amateurvoetbal als het profvoetbal. Maat 4 is een maat die vooral gebruikt wordt in de zaal. Ook bij jeugdteams worden soms maat 4 voetballen gebruikt. Maat 3 wordt vooral gebruikt door de jongste jeugdteams.

Maat 5 Maat 4 Maat 3