Welke keepershandschoenen heb ik nodig?
We kunnen ons voorstellen dat je door alle keepershandschoenen de bal niet meer ziet. Geen zorgen, Voetbaldirect is er om je te helpen bij je keuze! Onderstaand vind je een stappenplan met alle informatie over het huidige keepershandschoenen assortiment op de Europese voetbalvelden.
Weet je van een heleboel dingen al wat af dan kan je alleen de informatie die je nodig hebt uitklappen. Is het duidelijk voor je? Dan kan je via deze pagina naar het assortiment via de onderstreepte filters. Vind je nog geen antwoord op je vraag dan kan je altijd onze productexperts contacten via onze klantenservice- pagina.
Stap 1. Pak een flexibel meetlint die je makkelijk ergens omheen kunt vouwen.
Stap 2. Plaats de meetlint in de palm van je hand.
Stap 3. Laat het meetlint net onder je knokkels weer de handpalm uit komen.
Stap 4. Je weet nu de omtrek van je hand in centimeters.
Stap 5. Nu je de maat weet kun je een keuze gaan maken met welk merk keepershandschoenen je wilt shinen in de 16- meter.
Stap 6. Bij alle producten staat een maattabel van het merk waarmee je gelijk de juiste maat kan kiezen. Deze informatie vind je ook onder de informatie van het merk keepershandschoenen.
Speel je nog in de jeugd, dan is het extra slim om je handen op te meten. Ga direct naar keepershandschoenen kids en bekijk het brede assortiment. Ben je er achter welke maat je hebt en maakt het merk je niet uit? Via onderstaande maten kom je gelijk terecht bij alle beschikbare modellen.
De meeste keepers hebben een voorkeur voor een bepaald merk. Het doet je tenslotte altijd herinneren aan die legendarische wedstrijd waarin je de penalty pakte in de laatste minuut. Ga je voor het eerst keepen of ben je gewoon op zoek naar wat anders? Hieronder staan de merken met de juiste maten welke je nodig hebt. Bij VoetbalDirect werken we alleen met officiële producten en de beste merken keepershandschoenen. Onderstaand vind je alle keuzes:
Elite sport
Elite Sport is het populairste keepershandschoenen merk van dit moment. Elite Keepershandschoenen staan bekend om hun uitstekende foam maar zeker ook om de opvallende patronen en kleuren. Wil je een goede handschoen en net wat meer opvallen op het veld, dan is Elite de juiste keuze voor jou!Ga direct naar de Elite Keeperscollectie.
Stanno
Stanno is een begrip in de keeperswereld sinds 1990. Ben je op zoek naar een perfecte foam, degelijkheid en een goede pasvorm dan zijn de Stanno Keepershandschoenen de juiste keuze voor jou. De verschillende modellen van Stanno komen bijna ieder jaar terug met een kleine update. Voordeel hiervan is dat je elk jaar dezelfde handschoen kan kiezen qua pasvorm!Ga direct naar de Stanno Keeperscollectie.
adidas
David de Gea, Andre Onana en Ter Stegen zijn maar een greep uit de keepers die adidas handschoenen dragen. Het Duitse merk maakt al decennialang top kwaliteit keepershandschoenen voor de beste keepers van de Wereld. De adidas keepershandschoenen veranderen het vaakst qua looks van alle handschoenen. Vaak kan je ze zelfs matchen met bijpassende schoenen en scheenbeschermers.Ga direct naar de adidas Keeperscollectie.
Nike
Nike is natuurlijk vooral bekend van zijn voetbalschoenen, sporticonen en de kans is groot dat jouw favoriete club in een Nike shirt speelt. De laatste jaren innoveert Nike ook in zijn keepershandschoenen. De Nike Keepershandschoenen bevatten de nieuwste technologieën en de kleuren van de nieuwste bijpassende schoenen.Ga direct naar de Nike Keeperscollectie.
Uhlsport
Uhlsport is een echt keepersmerk wat zich gespecialiseerd heeft in handschoenen. De Uhlsport Keepershandschoenen staan bekend om hun duurzaamheid en hoogwaardig Foam. Ben je op zoek naar een degelijk en duurzaam paar keepershandschoenen dan ben je bij Uhlsport aan het juiste adres!Ga direct naar de Uhlsport Keeperscollectie.
De pasvorm of Techniek van een keepershandschoen is erg belangrijk voor een keeper. Het geeft aan op welke manier de handschoen is opgebouwd en wat de voordelen daarvan zijn. Het zorgt voor comfort, het gevoel van de handschoen en het straalt uiteindelijk ook af op de hoeveelheid vertrouwen die je hebt door de handschoenen.
Flathand
Negative cut
Rollfinger
Hybrid
Fingersave
Flathand
De Flathand Keepershandschoenen zijn voorzien van een vlakke hand of flat palm. De sticknaden van de handschoen zitten aan de buitenzijde van de vingers. De handschoen zit daardoor wat ruimer om je hand heen, alsmede dat het Foam- oppervlak wat groter is. Veel Flathand handschoenen zijn ook voorzien van Fingersave. Voor de beginnende keepers is de Flathand techniek een perfecte keus!
Voordeel: De pasvorm lijkt het meest op de vorm van de hand.
Nadeel: De pasvorm is wat losser in vergelijking tot andere technieken
Negative Cut
De Negative Cut Keepershandschoenen zijn perfect voor keepers die houden van direct contact met de bal. Handschoenen met deze techniek voelen bijna aan als een tweede huid. De naden van de handschoen zijn aan de binnenkant gestickt (vandaar de naam) wat resulteert in een strakke pasvorm.
Voordeel: De pasvorm is de meest strakke van alle keepershandschoenen voor optimaal contact met de bal.
Nadeel: Het vangoppervlak is kleiner, wat als nadelig kan worden ervaren.
Rollfinger
De techniek die wordt toegepast bij Rollfinger Keepershandschoenen is een letterlijke vertaling. Het Foam wordt daadwerkelijk om de vinger gerold. De handschoen heeft door deze manier maximaal contact met de bal tijdens het gooien en vangen van de bal. De pasvorm valt over het algemeen strakker dan bij een andere techniek. Het is daarnaast ook gebruikelijk om wat extra ruimte te laten tussen de top van de vinger en de top van de handschoen.
Voordeel: Groot foam-oppervlak geeft een groter vangoppervlak en meer grip.
Nadeel: Sticknaad tussen ring/middelvinger zorgt voor snellere slijtage en kwetsbare plek
Hybrid
De Hybrid keepershandschoenen zijn handschoenen waarbij er een verschillende snijtechniek is toegepast op hetzelfde model. Op de duim, wijsvinger en de pink wordt de Rolffinger techniek toegepast. Op de middel/ ringvinger wordt juist de negative cut of flat hand toegepast. De handschoen krijgt hiermee een optimaal draagcomfort en op zoveel mogelijk plekken foam voor de juiste grip.
Voordeel: Beste van alle technieken samengevoegd in 1 pasvorm.
Nadeel: Pasvorm kan minder comfortabel zitten wegens de combinatie van alle technieken die zijn toegepast.
Fingersave
Fingersave is een benaming van adidas voor vingerprotectie. In werkelijkheid gebruiken alle merken keeperhandschoenen met fingersave. De meeste merken geven er echter een andere benaming voor. Voor het gemak hebben wij alles fingersave genoemd, zodat het ook voor jou duidelijk is.Ga direct naar alle keepershandschoenen met fingersave
Ga direct naar alle keepershandschoenen zonder fingersave
Er zijn in Nederland verschillende ondergronden waar je op kan voetballen. De ene club speelt op natuurgras en de andere club op kunstgras. Het kan ook zomaar zijn dat je op kunstgras traint en je wedstrijden op natuurgras speelt. Op Voetbaldirect vind je gelukkig voor alle ondergronden keepershandschoenen.
Kunstgras Keepershandschoenen
Natuurgras Keepershandschoenen
Zaal Keepershandschoenen
Kunstgras Keepershandschoenen
De Kunstgras Keepershandschoenen zijn speciaal geschikt voor dit type ondergrond. De belangrijkste eigenschap van een kunstgras handschoen is het duurzame foam. Kunstgras is een hardere ondergrond wat zorgt voor extra slijtage aan het foam. De modellen voor kunstgras zijn daarom van een slijtvaster foam gemaakt.De hogere slijtvastigheid heeft ook wel een nadeel voor de handschoenen. Bij nat weer heb je toch wel wat minder grip dan met de 'normale' keepershandschoenen.
Natuurgras Keepershandschoenen
De meeste keepershandschoenen zijn geschikt voor natuurgras. De Natuurgras Keepershandschoen worden aangeboden door alle merken. Binnen de handschoen voor natuurgras vind je de verschillende pasvormen zoals Rollfinger, Flathand, Negative Cut en Hybrid.
Zaal Keepershandschoenen
De Indoor/Straat Keepershandschoenen zijn duurzaam en kunnen tegen een stootje. Vandaar dat de term hardground vaak gebruikt wordt door de merken. Het grootste verschil zit hem in het verstevigd materiaal wat gebruikt is in de handschoenen.
Keepershandschoenen zijn er in allerlei verschillende modellen, kleuren en prijzen. Alleen wat is nu de juiste prijs voor jou? Er zijn keepershandschoenen van €20 euro tot maar liefst €200 euro. Kies altijd de handschoenen die in je budget passen, daar ben je uiteindelijk zelf ook het meest content mee.
Om toch wat richtlijnen te geven verdelen we de handschoenen onder in prijscategorieën. Daarnaast is er ook een Sale categorie voor de extra goedkope handschoenen! We leggen ook kort de prijsverschillen uit, want wat bepaald de prijs bij een keepershandschoen en wat is nou het juiste budget voor jou?
De prijs van de handschoen is opgebouwd uit verschillende componenten. Over het algemeen kunnen de volgende regels opgesteld worden:
Merk
Kwaliteit
Sale
Kies altijd het budget dat bij jou past. Keep je heel af en toe, als de 'echte' keeper zich verslapen heeft? Dan heeft het geen zin om een heel duur paar te kopen. Keep je echter op een heel hoog niveau dan is een goede foam voor jou erg belangrijk dan kan het juist wel een overweging zijn.
Merk
De prijs van een handschoen is over het algemeen behoorlijk afhankelijk van het merk dat je kiest. Alle merken hebben hierin hun eigen strategie en voor/nadelen. Merken als adidas en Nike vallen over het algemeen wat duurder uit (tenzij je wat in de Sale weet te vinden). Dit komt met name omdat beide merken veel investeren in het sponsoren van bekende keepers als Onana, Oblak, de Gea en Ter Stegen. Daarnaast brengen ze vaak bijpassende collecties uit in de vorm van schoenen en scheenbeschermers. Het voordeel hiervan is dat je alles kan matchen met elkaar; van je schoenen tot aan je handschoenen en we moeten toegeven dat dit er vaak ook wel erg tof uit ziet!
De merken die wat minder 'internationaal' georiënteerd zijn en zich specifiek richten op keepershandschoenen vallen over het algemeen wat goedkoper uit. Hierbij kan je dus denken aan merken als Elite, Stanno, Sells en Uhlsport. Deze handschoenen zijn wat minder aan mode onderhevig en niet 'matchable' met andere producten. De prijs voor dezelfde kwaliteit ligt hierdoor over het algemeen wat lager. Het wilt dus niet zeggen dat de handschoenen daardoor minder goed zijn!
Kwaliteit
De prijs van een handschoen wordt vooral bepaald door de kwaliteit van de handschoen. De regel die hiervoor gehanteerd kan worden is; hoe beter de kwaliteit, hoe hoger de prijs. De kwaliteit van een handschoen wordt bepaald door een aantal factoren, waarbij de belangrijkste het Foam en de bandage is.
Een duurdere handschoen beschikt over een foamlaag die zachter is en daardoor een beter grip geeft.
Een goedkopere handschoen heeft vaak een wat hardere foamlaag wat minder grip geeft maar vaak wel wat duurzamer is.
Elastische bandage is een stukje duurder dan een klassieke bandage
Sale
In onze Sale- categorie vind je ook een groot aantal goedkope keepershandschoenen. Hierin staan over het algemeen producten die vervangen gaan worden door nieuwere producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nieuw kleurtje of aan een nieuwe productlijn. In het geval van Nike of adidas gaan Onana of Oblak met de nieuwe kleur spelen en zijn de oude niet meer zichtbaar. Je kan er vervolgens voor kiezen om de nieuwe kleur van Onana te kopen. Je kan er echter ook voor kiezen om de 'oude' kleur voordelig te kopen.
Dat een product in de SALE verkrijgbaar is zegt gelukkig dus niks over de kwaliteit. Alle keepershandschoenen moeten voldoen aan de juiste kwaliteit om in ons assortiment te komen.