Voetbalschoenen

Nike Magista voetbalschoenen

De nieuwste collectie Nike Magista voetbalschoenen zijn natuurlijk te bestellen bij VoetbalDirect. De Magista collectie is speciaal uitgebracht voor de spelmakers in het voetbalteam. Voor de vernuftige spelers die een situatie zien, voordat deze zich voordoet. Voor de speler die altijd de beslissende pass geeft en de bal in één keer dood kan leggen. De Nike Magista silo wordt daarom ook niet voor niks gedragen door Andrès Iniesta, Christian Eriksen en Kevin de Bruyne.

Modellen

De voetbalschoenen uit de Magista collectie zijn, net als alle andere collecties, beschikbaar in verschillende klassen. De Magista collectie is onderverdeeld in 4 modellen:

  • Nike Magista Obra Elite
  • Nike Magista Obra Pro
  • Nike Magista Obra Academy
  • Nike Magista Obra Club

Daarnaast zie je soms bij een schoen DF staan. Dit staat voor Dynamic Fit collar. Dit is het voetbalsokje die zorgt voor een verbeterde pasvorm.

Technologieën

Bij Nike willen ze graag dat de unieke stijl van de spelers terug te vinden is in het design van de voetbalschoen. Bij de Nike Magista voetbalschoenen is dit meer dan gelukt. Doordat de schoen in z’n totaal bestaat uit Flyknit, NikeSkin en All Conditions Control is de schoen perfect voor elke spelmaker ongeacht de weersomstandigheden.

De Nike Magista voetbalschoen was de eerste voetbalschoen waar de Flyknit technologie in werd toegepast. Dit zorgde voor een revolutie in de voetbalwereld en samen met de Dynamic Fit collar hebben ze de look and feel van alle voetbalschoenen totaal veranderd. Door toevoeging van de Dynamic Fit collar heeft Nike ervoor gezorgd dat de Magista een verlengstuk is geworden van het lichaam. Het zorgt ervoor dat de voet, enkel, onderbeen en schoen met elkaar samen werken als een geoliede machine.

De Flyknit technologie zorgt ervoor dat de voetbalschoen zit als een sok. De dunnere, maar toch beschermende, laag zorgt ervoor dat de voet dichter bij de bal is. Wat uiteindelijk voor meer balcontrole zorgt. Dit wordt mede veroorzaakt door het 3D-patroon dat in de Nike Magista verweven zit. Door toevoeging van de NikeSkin bovenlaag hebben water en kou geen invloed op de spelverdelende middenvelders.

Spelmakers zijn altijd bezig in het veld en lopen allen kanten op, een goede zool is daarom erg belangrijk. De zool van de Nike Magista voetbalschoenen is dan ook gemaakt van Pebax-nylon. Dit bevorderd het loopvermogen van de voetballer. Daarnaast heeft Nike rondere noppen toegevoegd aan de zool. Hierdoor zal de speler sneller kunnen opendraaien en niet zo snel vast staan in de grond.

Wereldkampioenschap 2014

Vlak voor het WK 2014 in Brazilië lanceerde Nike de revolutionaire Magista silo. Het was op dat moment de eerste schoen die Nike uitbracht die bestond uit alleen maar Flyknit. Wereldsterren gingen met de schoenen aan de haal en het WK liep vol met spelers die de eerste Magista onder de voeten hadden gebonden.

Uiteindelijk kon Nike zich geen beter Wereld Kampioenschap voorstellen. De finale werd gespeeld tussen Duitsland en Argentinië in Rio de Janeiro. Het was een spannende wedstrijd en in de 88e minuut werd Mario Götze van de bank gehaald. Hij stond klaar met zijn Nike Magista voetbalschoenen om oudgediende Klose af te lossen. Na 90 minuten voetballen was er nog geen goal gescoord en moest de finale worden verlengd. Uiteindelijk was het Mario Götze die in 113e minuut Duitsland naar de wereldtitel schoot met de Nike Magista. Het beeld ging de hele wereld over en iedereen zag hoe Götze met zijn Magista de Argentijnse keeper verschalkte.

Heb je vragen over de Nike Magista voetbalschoen die we hier niet beantwoorden? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.