Voetbalschoenen

Nike Mercurial Voetbalschoenen

De nieuwste collectie Nike Mercurial voetbalschoenen is uiteraard te bestellen bij VoetbalDirect. De Mercurial is speciaal ontworpen voor spelers met explosieve snelheid. Deze schoen wordt daarom niet voor niets gedragen door wereldtoppers als Cristiano Ronaldo, Eden Hazard, Neymar en Raheem Sterling. Deze snelheidsduivels laten elke verdediger de hielen zien met de Mercurial voetbalschoen.

De Nike Mercurial werd voor het eerst gelanceerd in 1998. Geïnspireerd en speciaal ontworpen voor de Braziliaanse superster van dat moment: Ronaldo. Hij droeg deze schoenen voor het eerst op het Wereldkampioenschap van 1998 in Frankrijk.

 

Modellen

De Mercurial silo bestaat uit verschillende modellen voor heren en kids. Deze verschillende modellen hebben allemaal andere prijspunten. Dit komt doordat elke schoen een andere technologie bevat en uit andere materialen bestaat. De Mercurial voetbalschoenen met een hoger prijspunt zal dan ook meer technologieën bevatten dan de goedkopere variant. Hieronder vind je de modellen gerangschikt van instapmodel tot het topmodel:

  • Nike Mercurial Club
  • Nike Mercurial Academy
  • Nike Mercurial Pro
  • Nike Mercurial Elite

In de Mercurial silo zijn er natuurlijk ook verschillende typen zolen. De AG-zool is speciaal ontworpen voor kunstgras, , de MG zool voor kunstgras en natuurgrasvelden, de FG zool zijn bedoeld voor de stevige natuurgrasvelden. De Soft-Ground zolen zijn speciaal gemaakt voor de drassige velden.  Daarnaast zijn er natuurlijk ook indoor schoenen beschikbaar binnen de Mercurial-lijn.

 

Technologieën

Nike heeft in de Mercurial collectie verschillende technologieën gebruikt. Hierdoor voldoet de Mercurial zo goed aan de behoefte van de wereldtoppers. De Mercurial voetbalschoen wordt voornamelijk gedragen door spelers die over een enorme snelheid beschikken. Hier heeft Nike dan ook veel aandacht aan besteed. De Nike Mercurial voetbalschoenen zijn namelijk de lichtste Nike voetbalschoenen die er zijn! Daarnaast zit de Mercurial schoen strak om je voet waardoor het aanvoelt als een tweede huid. Mede door deze twee geweldige eigenschappen merk je haast niet dat je schoenen draagt! Natuurlijk heeft de Mercurial ook een eigen, originele noppenconstructie. Deze innovatieve noppenconstructie is minimalistisch en licht van gewicht, alles om de snelheid te bevorderen van de speler. De huidige Mercurials hebben de volgende innovatieve technologieën:

  • All Conditions Control (ACC): deze technologie zorgt voor behoud van balcontrole en gevoel ongeacht de weersomstandigheden.
  • FlyKnit: materiaal op de bovenzijde die naadloos aansluit op de huid voor een optimaal contact met de bal.
  • Mercurial 360 graden pasvorm: deze technologie bestaat uit FlyKnit materiaal en een inlegzool met interne structuur. Deze twee elementen zorgen ervoor dat de voet zich volledig omsluit als een tweede huid. Zodra je voet gaat slippen in je schoen, gaat dat ten koste van je snelheid en controle. Door deze technologie blijft je voet goed strak in je schoen zitten.
  • Nike Skin: deze upper is super licht en zorgt met speciale techniek voor meer balgevoel.


Tijdens het wereldkampioenschap van 2014 in Brazilië kwam Nike met iets totaal nieuws: De zogenaamde FlyKnit. Dit sokje zag er op het begin ietwat gek uit, maar is nu niet meer weg te denken bij de Mercurial silo. Deze Flyknit constructie zorgt voor de ultieme pasvorm omdat de schoen naadloos aansluit op de huid.


Heb je vragen over de Nike Mercurial voetbalschoen die we hier niet beantwoorden? Neem dan gerust contact op met onze deskundige klantenservice!

Stel een Aflopende Directie in
Stel een Aflopende Directie in