Keepershandschoenen kopen, waar moet je op letten?

Welke handschoenmaat heb ik?
Het is belangrijk dat een keepershandschoen perfect aansluit, dit zorgt ervoor dat jij pretig kunt keepen. De juiste maat is belangrijk omdat een te kleine handschoen bij het foam of de stiknaden gaat scheuren. Bij een te grote maat heb je juist weer last van minder balgevoel en een grotere kans op blessures door het schuiven van je hand in de handschoen. Over het algemeen weten veel keepers de maat van hun handschoen omdat je handen niet meer groeien als je zelf klaar bent met groeien. Weet je de maat niet dan zijn er een aantal richtlijnen om te bepalen welke keepershandschoenenmaat je nodig hebt.

 

De informatie uit onderstaande tabel is een advies van onze keepers. Niet zeker of je het wel goed doet? Twijfel niet en neem even contact met ons op zodat we goed advies kunnen geven.

 

Stappenplan voor het opmeten van je maat:
  • Stap 1: Pak een flexibel meetlint die je makkelijk ergens omheen kunt vouwen.

  • Stap 2: Plaats de meetlint in de palm van je hand.

  • Stap 3: Laat het meetlint net onder je knokkels weer de handpalm uit komen.

  • Stap 4: Je weet nu de omtrek van je hand in centimeters.

  • Stap 5: Nu je de maat weet kun je een keuze gaan maken met welk merk keepershandschoenen je wilt shinen in de 16- meter.

  • Stap 6: Bij alle producten staat een maattabel van het merk waarmee je gelijk de juiste maat kan kiezen. Deze informatie vind je ook onder de informatie van het merk keepershandschoenen.

Speel je nog in de jeugd, dan is het extra slim om je handen op te meten. Ga direct naar keepershandschoenen kids en bekijk het brede assortiment. Ben je er achter welke maat je hebt en maakt het merk je niet uit? Via onderstaande maten kom je gelijk terecht bij alle beschikbare modellen.

 

Welke merken keepershandschoenen zijn er?
De meeste keepers hebben een voorkeur voor een bepaald merk of hebben hun idiool een keer een wereldredding zien maken met een bepaald merk keepershandschoenen. Hieronder staan de merken met de juiste maten welke je nodig hebt. Bij VoetbalDirect werken we alleen met officiële producten en de beste merken keepershandschoenen. Onderstaand vind je alle keuzes:

adidas

David de Gea, Gerónimo Rulli en Ter Stegen zijn maar een greep uit de keepers die adidas handschoenen dragen. Het Duitse merk maakt al decennialang top kwaliteit keepershandschoenen voor de beste keepers van de Wereld. De adidas keepershandschoenen veranderen het vaakst qua looks van alle handschoenen. Vaak kan je ze zelfs matchen met bijpassende schoenen en scheenbeschermers.

Ga direct naar de adidas Keeperscollectie.

 

Nike

Nike is natuurlijk vooral bekend van zijn voetbalschoenen, sporticonen en de kans is groot dat jouw favoriete club in een Nike shirt speelt. De laatste jaren innoveert Nike ook in zijn keepershandschoenen. De Nike Keepershandschoenen bevatten de nieuwste technologieën en de kleuren van de nieuwste bijpassende schoenen. Alisson Becker keept met Nike handschoenen.

Ga direct naar de Nike Keeperscollectie.

 

Elite sport

Elite Sport is een populair keepershandschoenen merk wat de afgelopen jaren enorm is gegroeid. Elite Keepershandschoenen staan bekend om hun uitstekende foam maar zeker ook om de opvallende patronen en kleuren. Wil je een goede handschoen en net wat meer opvallen op het veld, dan is Elite de juiste keuze voor jou. Wereldkeepers als Thibaut Courtois en Andries Noppert keepen met Elite handschoenen.

Ga direct naar de Elite Keeperscollectie.

 

Stanno

Stanno is een begrip in de keeperswereld sinds 1990. Ben je op zoek naar een perfecte foam, degelijkheid en een goede pasvorm dan zijn de Stanno Keepershandschoenen de juiste keuze voor jou. De verschillende modellen van Stanno komen bijna ieder jaar terug met een kleine update. Voordeel hiervan is dat je elk jaar dezelfde handschoen kan kiezen qua pasvorm.

Ga direct naar de Stanno Keeperscollectie.

 

Uhlsport

Uhlsport is een echt keepersmerk wat zich gespecialiseerd heeft in handschoenen. De Uhlsport Keepershandschoenen staan bekend om hun duurzaamheid en hoogwaardig Foam. Ben je op zoek naar een degelijk en duurzaam paar keepershandschoenen dan ben je bij Uhlsport aan het juiste adres.

Ga direct naar de Uhlsport Keeperscollectie.
 
Wat is Fingersave?
Fingersave is gemaakt om de vingers van de keepers te beschermen. Door de fingersave kunnen jouw vingers niet dubbel klappen in de keepershandschoen. Nu is de vraag of jij het fijn vindt om met of zonder fingersave te keepen. Hieronder worden de voor en nadelen van fingersave toegelicht volgens onze keepers.

Fingersave is een benaming van adidas voor vingerprotectie. In werkelijkheid gebruiken alle merken keeperhandschoenen met fingersave. De meeste merken geven er echter een andere benaming voor. Voor het gemak hebben wij alles fingersave genoemd, zodat het ook voor jou duidelijk is.
Het voordeel om met fingersave te keepen is dat de keepershandschoenen extra bescherming rond de vingers heeft. Hierdoor worden de vingers beter beschermd bij het naar achter klappen. Het nadeel van fingersave is dat het ten koste gaat van de flexibiliteit. Bij beginnende keepers raden wij aan om te kiezen voor keepershandschoenen met fingersave.

Wat zijn de verschillende technieken?
De techniek van een keepershandschoen is erg belangrijk voor een keeper. Het geeft aan op welke manier de handschoen is opgebouwd en wat de voordelen daarvan zijn. Het zorgt voor comfort, het gevoel van de handschoen en het straalt uiteindelijk ook af op de hoeveelheid vertrouwen die je hebt door de handschoenen. Er zijn vier verschillende technieken:
  • Flathand
  • Negative cut
  • Rollfinger
  • Hybrid

Flathand

De Flathand Keepershandschoenen zijn voorzien van een vlakke hand of flat palm. De sticknaden van de handschoen zitten aan de buitenzijde van de vingers. De handschoen zit daardoor wat ruimer om je hand heen, alsmede dat het Foam- oppervlak wat groter is. Veel Flathand handschoenen zijn ook voorzien van Fingersave. Voor de beginnende keepers is de Flathand techniek een perfecte keus

Voordeel: De goedkoopste optie van de vier technieken, uitstekend voor de beginnende keeper
Nadeel: De pasvorm is wat losser in vergelijking tot andere technieken

Ga direct naar alle Flathand keepershandschoenen

 

Negative Cut

De Negative Cut Keepershandschoenen zijn perfect voor keepers die houden van direct contact met de bal. Handschoenen met deze techniek voelen bijna aan als een tweede huid. De naden van de handschoen zijn aan de binnenkant gestickt (vandaar de naam) wat resulteert in een strakke pasvorm.

Voordeel: De pasvorm is de meest strakke van alle keepershandschoenen voor optimaal contact met de bal.
Nadeel: Het vangoppervlak is kleiner, wat als nadelig kan worden ervaren.

 

Rollfinger

De techniek die wordt toegepast bij Rollfinger Keepershandschoenen is een letterlijke vertaling. Het Foam wordt daadwerkelijk om de vinger gerold. De handschoen heeft door deze manier maximaal contact met de bal tijdens het gooien en vangen van de bal. De pasvorm valt over het algemeen strakker dan bij een andere techniek.

Voordeel: Groot foam-oppervlak geeft een groter vangoppervlak en meer grip.
Nadeel: Sticknaad tussen ring/middelvinger zorgt voor snellere slijtage en kwetsbare plek

 

Hybrid

De Hybrid keepershandschoenen zijn handschoenen waarbij er een verschillende snijtechniek is toegepast op hetzelfde model. Op de duim, wijsvinger en de pink wordt de Rolffinger techniek toegepast. Op de middel/ ringvinger wordt juist de negative cut toegepast. De handschoen krijgt hiermee een optimaal draagcomfort en op zoveel mogelijk plekken foam voor de juiste grip.

Voordeel: Beste van alle technieken samengevoegd in 1 pasvorm.
Nadeel: Pasvorm kan minder comfortabel zitten wegens de combinatie van alle technieken die zijn toegepast.

Ga direct naar alle Hybrid keepershandschoenen


SALE

Vraag het aan onze experts

Toch nog twijfels over welke handschoenen geschikt voor jou zijn? Ons team kan je alles vertellen over de verschillende handschoenen en de juiste vragen weten te stellen om tot de perfecte keuze te komen.