Argentinië Fanshop

26
Kies een land

Argentinië Fanshop

De Argentijnse Voetbalbond, de Asociación del Fútbol Argentino, brengt om het jaar samen met de officiële kledingsponsor adidas een nieuwe collectie uit voor het Argentijns voetbaleftal. Deze kledinglijn bestaat uit de nieuwe wedstrijdshirts met de daarbij horende short en sokken, en trainingskleding. Deze kledingcollectie van Argentinië wordt gedragen tijdens een eindtoernooi en in kwalificatie- en oefenwedstrijden van de nationale ploeg van Argentinië. Op dit moment vind je op deze pagina de collectie voor het WK 2022 in Qatar en de aanloop naar de Copa America.

Argentinië Thuis Shirt 2024-2026

Het thuisshirt waarmee de regerend wereldkampioen aantreedt op de Copa America, is zoals altijd weer voorzien van de klassieke blauwe strepen. Het shirt is door elke generatie met trots te dragen en draait om het vieren van tradities.

Argentinië Uit Shirt 2024-2026

Het uitshirt van het Argentijnse elftal representeert een belangrijk verbindend element voor de Argentijnen, namelijk muziek. Samen met de nationale artiesten wil de wereldkampioen herinneringen uit het verleden meenemen in de toekomst. Het shirt is verder afgewerkt met een ronde hals.

Argentinië Tenue

Naast de losse wedstrijdshirts vind je op deze pagina ook de tenues van het Argentijns elftal. Deze tenues bestaan uit het thuis- of uitshirt en de bijbehorende wedstrijdshort en sokken. De tenues zijn verkrijbaar voor zowel heren, dames als kids.

Argentinië Trainingspak

Een Argentinië Trainingspak kun je zeer gemakkelijk samenstellen door een training top en een trainingsbroek uit te kiezen, maar wij hebben voor jou ook al trainingspakken samengesteld om het jou al wat gemakkelijker te maken. Je kunt bij het kopen van een nieuw trainingspak ook kiezen voor verschillende maten, als je liever je broek in een andere maat hebt dan de top.

Het Argentijns Elftal

Het Argentijns elftal, ook wel ‘La Albiceleste’ genoemd, heeft een rijke historie. De ploeg heeft onder andere drie keer het WK gewonnen: in 1978, 1986 en 2022. In 1986 was het Diego Maradona die een hoofdrol speelde tijdens het Wereld Kampioenschap in Mexico. Onder andere door een wereldberoemd doelpunt met ‘de hand van god’ in de kwartfinale tegen Engeland. In 2022 was het Lionel Messi die de Argentijnen eindelijk weer tot wereldkampioen kroonde. Op 35-jarige leeftijd werd hij nog speler van het toernooi en pakte hij de enige prijs die hij nog niet had.

Naast de drie WK’s heeft het de Argentijnse ploeg al veertien keer de Copa América gewonnen en twee keer een gouden plak behaald op de Olympische Spelen. Deze prestaties zijn ondere behaald met behulp van legendarische spelers als Javier Zanetti, Diego Maradona, Lionel Messi en Alfredo Di Stéfano.