Noorwegen Fanshop

2
Kies een land

Noorwegen Fanshop

In de Noorwegen Fanshop van VoetbalDirect koop je voordelig, eenvoudig en snel Noorwegen shirts voor thuis- en uitwedstrijden. Om de twee jaar brengt de Noorse Voetbalbond samen met de officiële kledingsponsor Nike een nieuwe collectie uit voor het Noorse voetbalelftal. De Noren spelen hiermee wedstrijden op een eindtoernooi, indien zij zich hebben gekwalificeerd. Daarnaast wordt de collectie gedragen in kwalificatie- en oefenwedstrijden.

Noorwegen shirt 2024-2026

In de fanshop van VoetbalDirect vind je het nieuwste Noorwegen shirt zolang de voorraad strekt. Het thuisshirt voor 2024-2026 was eigenlijk bedoelt voor het EK 2024, alleen wisten de Noren dat eindtoernooi niet te halen. Desondanks zal het shirt gedragen worden vanaf 2024 tot aan de aanloop naar het WK 2026, waar de Noren zich ongetwijfeld wel voor willen plaatsen.

Historie Noors Voetbalelftal

De Noren hebben geen grootse geschiedenis in het mondiale voetbal. Met 1 optreden op het EK en 3 optredens op WK's hebben de Noren in totaal dus maar vier eindtoernooien in hun geschiedenis meegemaakt. Bij de meeste eindtoernooien werd het land ook snel uitgeschakeld en eigenlijk was Noorwegen alleen in de jaren '90 van de vorige eeuw een grote speler in het voetbal. Destijds heeft het land zelfs tweede gestaan op de wereldwijde FIFA ranking. Dit omzetten in succes zat er echter niet in, verder dan de achtste finale op het WK van 1998 kwamen de Noren niet.

Hoewel de jaren '90 gezien worden als de meest succesvolle jaren van het Noorse voetbal, lijkt de generatie die er nu aankomt misschien wel vergelijkbare hoge ogen te kunnen gooien. Vooral Martin Ødegaard en Erling Haaland springen natuurlijk meteen in het oog, maar ook de talenten om hen heen zijn veelbelovend. Een eindtoernooi hebben ze nog niet gehaald, maar wie weet kan het WK in 2026 daar verandering in brengen.