De vernieuwde Predator van adidas: Predator Edge!

3 February 2022
De vernieuwde Predator van adidas: Predator Edge!

De

vernieuwde Predator van adidas: Predator Edge!

De evolutie van een icoon. Maar wat is er veranderd?

Adidas komt niet alleen met een nieuw schoenenpack (Sapphire Edge), maar pakt ook uit met een vernieuwde versie van de Predator: Predator Edge. De nieuwe schoen bevat technische verbeteringen, maar ook het uiterlijk is aangepast. De lancering van de nieuwe Predator wordt ook wel gezien als de aftrap van hopelijk een fantastisch voetbaljaar met onder andere het EK voor vrouwen in Engeland en het WK in Qatar.

Zone Skin

De geheel nieuwe Zone Skin zorgt ervoor dat je kracht en effect verbetert bij het trappen van de bal. De ribbels aan de bovenkant van de schoen zorgen zelfs tijdens aannames en dribbels voor de perfecte balcontrole. Daarnaast schiet je de bal gemakkelijker in de kruising met de juiste hoeveelheid kracht en effect, ook wel de 'swerve' genoemd. 

Het perfecte gewicht voor jouw adembenemende schot

De voorkant van de schoen is iets zwaarder dan de achterkant van de nieuwe Predator Edge. Maar waarom? Door de ongelijke verdeling van het gewicht kan er met de voorkant van de schoen meer kracht worden meegegeven aan de bal. Perfect dus voor spelers die de keeper willen verrassen met hun krachtige schoten. De topmodellen van de Predator Edge bevatten daarnaast een Power Facet Tool om je schot nog meer kracht mee te geven.

Het uiterlijk

Naast de technologische verbeteringen mogen we de aanpassingen in het uiterlijk natuurlijk niet vergeten. De kraag van de Predator Edge is iets lager ten opzichte van zijn voorgangers. De topmodellen beschikken over een Facet Fit Collar en zijn voorzien van een Primeknit. De overige prijspunten (.1 t/m .4) beschikken ook over een elastische kraag, waardoor je zeker weet dat jouw voet er niet uitglipt.

Vrouwenvoetbal

De campagne voor de nieuwe Predator Edge wordt geleid door belangrijke vrouwelijke voetbalsterren zoals de Engelse Toni Duggan. Door middel van de nieuwe schoen zien zij mogelijkheden om het vrouwenvoetbal beter op de kaart te zetten. Daarnaast laten mannelijke wereldsterren zoals Paul Pogba en Gianluigi Donnarumma hun steun en bewondering zien voor het vrouwenvoetbal.

De nieuwe Predator Edge is ook verkrijgbaar in het Edge of Darkness pack. Voor welke kleur ga jij?