Ajax x Daily Paper: Het nieuwe derde shirt!

23 August 2022
Ajax x Daily Paper: Het nieuwe derde shirt!

Ajax x Daily Paper: Het nieuwe derde shirt!

Daar is hij dan: het nieuwe derde tenue van Ajax! Opnieuw eentje voor in de boeken. Dit keer slaan adidas en Ajax de handen ineen met het Amsterdamse modemerk Daily Paper. Samen creërden zij dit magische nieuwe derde tenue voor het seizoen 2022/2023.

Dit voornamelijk gouden shirt is een eerbetoon aan de Amsterdamse straatvoetbalcultuur en de gouden generatie van de stad. De pleintjes waar talenten worden geboren en zich ontwikkelen, waar grote spelers uit het heden en verleden van Ajax zijn opgestaan, waar bravoure, creativiteit en technische kwaliteiten worden gekoesterd. Deze straatvoetbalcultuur hoort bij het DNA van Ajax en is altijd terug te zien op het veld van de Johan Cruijff ArenA.

Negen befaamde straatvoetbalpleintjes kun je terugvinden op het shirt: A. Nouriplein, Balboaplein, Joubertplein, Louis de Visserplein, Piramide, Hendrick de Keijserplein, Zaandammerplein, Mijehof en Obi/Boni Plein. Niet te missen is de rood-zwarte baan in het midden; een verwijzing naar de Amsterdamse kleuren. Het logo van Ajax is wit met zwart, terwijl de overige logo’s wit zijn. Tevens zie je op de achterkant van het shirt bij de nek het Amsterdamse wapen in een Daily Paper sausje. Het broekje is zwart met witte accenten en de kousen zijn net zoals het shirt in goud gegoten.

Gaat Ajax in dit shirt weer de harten van alle voetbalfans veroveren?