De diamanten van Amsterdam: het nieuwe derde shirt van Ajax!

3 August 2023
De diamanten van Amsterdam: het nieuwe derde shirt van Ajax!

De diamanten van Amsterdam: het nieuwe derde shirt van Ajax!

In samenwerking met adidas brengt Ajax haar nieuwe derde shirt voor komend seizoen uit. Dit shirt wordt gedragen in de Europese wedstrijden van de Amsterdammers. Na het thuis- en uitshirt is dit het laatste shirt wat wordt uitgebracht voor Ajax. Weet Ajax in dit shirt een plek te veroveren in de groepsfase van de Europa League?

Bekijk hier de Ajax Fanshop van VoetbalDirect!

 

Het nieuwe derde shirt is geïnspireerd op de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Deze opleiding staat al jarenlang bekend als één van de beste jeugdopleidingen ter wereld. Spelers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch zijn bijvoorbeeld vanuit deze jeugdopleiding doorgebroken in Ajax 1. Welk talent zal dit seizoen de harten van de supporters veroveren?

Het design

In het ontwerp van het nieuwe, zwarte derde shirt van de Godenzonen is een duidelijk diamantenpatroon te zien. Dit patroon refereert naar de diamanten van de Amsterdamse jeugdopleiding. Het shirt bevat zilvere accenten en heeft een chique look.

Het tenue is afgewerkt met een zwart broekje en eveneens zwarte kousen. Daarnaast bevat het shirt een ronde hals en staan de bekende drie strepen van adidas op de mouw. 

Wat vind jij van dit nieuwe tenue?

For The Future

Op sportcomplex de Toekomst worden talenten elke dag beter en beter gemaakt. Via individuele training en begeleiding worden spelers beter gemaakt zodat ze ook in het team goed kunnen presteren. Met aanvallend voetbal wilt Ajax spelers opleiden tot winnaars die het verschil kunnen maken op Champions League niveau.