Het nieuwe uitshirt van Feyenoord: Built With Pride!

13 July 2023
Het nieuwe uitshirt van Feyenoord: Built With Pride!

Het nieuwe uitshirt van Feyenoord: Built With Pride!

Na de release van het nieuwe thuisshirt op 1 juli 2023 brengt Feyenoord in samenwerking met Castore het nieuwe uitshirt voor komend seizoen uit. Het Britse sportmerk behaalde samen met Feyenoord al een record aantal verkopen bij het release van het nieuwe thuisshirt. Gaat dat ze ook lukken met dit vette uitshirt?


Ga je liever gelijk over tot een aankoop? Bekijk dan de Feyenoord Fanshop van VoetbalDirect!

Geïnspireerd op de Rotterdamse architectuur

Het nieuwe uitshirt is een eerbetoon aan het legendarische seizoen 1998/1999 waarin Feyenoord het kampioenschap veroverde. De huidige landskampioen wilt komend seizoen weer mee gaan doen om de titel. Kan de Rotterdamse club ook hoge ogen gooien in de Champions League?

Het design
Het ontwerp van het nieuwe, blauwe uitshirt is geïnspireerd op de prachtige bezienswaardigheden en architectuur van Rotterdam. De abstracte en grafische weergave doet denken aan het iconische uittenue in het kampioensjaar. Castore en Feyenoord lanceren het shirt met het statement 'Built With Pride'. De club is trots op dat seizoen en haar supporters.

Het shirt bevat witte accenten en heeft een stijvolle v-hals. Daarnaast staat het oprichtingsjaar van de club afgebeeld op de achterkant van de hals. Het donkerblauwe broekje maakt het tenue compleet. Wat vind jij van dit nieuwe tenue?

1998/1999
Een bijzonder seizoen: 1998/1999. Op 25 april 1999 werd NAC Breda op 2-2 gehouden, waardoor Feyenoord haar veertiende landstitel kon vieren. In deze wedstrijd komt Feyenoord voor rust zelfs op achterstand, maar Tomasson en Cruz weten het net te vinden voor de Rotterdammers. Uiteindelijk wordt Feyenoord kampioen met 15 punten voorsprong op de nummer twee: Willem II. Een seizoen dat het Legioen niet snel zal vergeten.