Nike vernieuwt de Mercurial in het Blueprint Pack!

19 January 2022
Nike vernieuwt de Mercurial in het Blueprint Pack!

Nike vernieuwt de Mercurial in het Blueprint Pack!

Niet alleen komt Nike met een nieuwe colourway, maar ook krijgt de Nike Mercurial een geheel nieuw design. De eerste schoenen van Nike in 2022 zijn blauw met donkerblauwe accenten en bevat een geel met rode swoosh. Wat is er precies veranderd aan de nieuwe Nike Mercurial? Wij vertellen het je!

Nieuw design

De opvallende kleuren van de Nike Mercurial is niet het enige speciale aan deze schoenen. De rondjes aan de zijkant van de schoen zijn misschien nog wel het meest opvallende nieuwe detail. Het kenmerk van Mercurial is nu dus ook goed te zien op de schoen.

Daarnaast is de Swoosh nu in 3D zichtbaar. De rood gestreepte Swoosh wordt nu overlapt door een goed zichtbare geel gelijnde Swoosh. Met de naam van de nieuwe schoenen gaat Nike letterlijk terug naar de tekentafel. Het ontwerp wordt ook wel de blauwdruk van snelheid genoemd. De Phantom GT en Tiempo uit dit pack worden op een later moment gereleased.

Mercurial Superfly

De techniek van de Superfly uit het Blueprint Pack is identiek aan de vorige versies van de deze schoen. Dit betekent dat alleen het uiterlijk van de Superfly is veranderd. De lichte schoen heeft een perfecte pasvorm en valt goed om de voet. De bovenkant van de schoen is gemaakt van FlyKnit met ACC technologie voor ultiem balgevoel in alle weersomstandigheden. De strakke en comfortabele pasvorm komt door de NIKEGRIP technologie, dat zorgt dat je voet zo min mogelijk verschuift in de schoen.

De Nike Aerowtrac zone aan de voorkant van de schoen zorgt voor een explosieve versnelling bij elke stap. De Nike Mercurial Superfly uit het Blueprint Pack zijn dus perfect voor spelers die met snelheid het verschil willen maken.

Mercurial Vapor

De bovenkant van de Mercurial Vapor bestaat uit vier verschillende lagen met onder andere microvezel voering en speciaal ontworpen mesh. Door te werken met minimaal materiaal is de Mercurial Vapor super licht van gewicht. Net als de Superfly bevat de Vapor de NIKEGRIP technologie voor een perfecte pasvorm. De schoen bevat een lichte inlegzool voor directe schokdemping.

Op de Mercurial Vapor kan je spelen in alle weersomstandigheden en heb je nog steeds een perfecte balaanname. Wat is jouw keuze: de Mercurial Superfly of de Mercurial Vapor?