Dit is de loting van de Champions League groepsfase 2023/2024

30 August 2023
Dit is de loting van de Champions League groepsfase 2023/2024

Ontdek de loting hier

Voor het eerst in lange tijd zijn er twee Nederlandse clubs actief in de groepsfase van de Champions League. Waar Ajax de afgelopen jaren vaak de enige Nederlandse afgevaardigde is geweest, is het dit jaar de beurt aan Feyenoord en PSV. Feyenoord had een plek in pot 1 bemachtigd als landskampioen, terwijl PSV in pot 3 zat.

Naast de Nederlandse clubs zijn er nog meer opvallende deelnemers. Zo is het Royal Antwerp van Mark van Bommel voor het eerst geplaatst voor de Champions League en ook RC Lens is er voor het eerst bij. Ook voor het Duitse Union Berlin is de Champions League nieuw, terwijl Newcastle United en Braga voor het eerst in lange tijd weer terugkeren.

Benieuwd naar de volledige loting? Hieronder heben we hem voor je op een rijtje gezet.


Groep A:


In groep A vind je meteen een van de moeilijskte poules van dit jaar. Bayern zal met Harry Kane opzoek gaan naar meer prijzen terwijl Erik ten Hag iets zal willen laten zien met zijn Manchester United. FC Kopenhagen en Galatasaray lijken het zwaar te gaan krijgen.


Groep B:


In groep B vinden we met PSV de eerste Nederlandse afgevaardigde. De Eindhovenaren hebben zich via de play-offs gekwalificeerd en mogen het nu opnemen tegen Sevilla, Arsenal en Lens. Op voorhand zeker geen makkelijke loting, maar het had ook zwaarder gekund.


Groep C:


Ook groep C is net als groep A een flinke kluif. Napoli en Real Madrid zijn normaal gesproken de favorieten om door te gaan, maar vlak Union Berlin niet uit. En wat kan Braga uitrichten?


Groep D:


In groep D zien we dat de verliezend finalist van de vorige editie een op papier gunstige loting heeft getroffen. Benfica is een lastige tegenstander, RB Salzburg en Real Sociedad zijn dat zeker ook. Kunnen de Oostenrijkers of de Spanjaarden verassen?


Groep E:


In groep E zien we de Nederlandse landskampioen Feyenoord, die een interessante loting hebben getroffen. Atletico Madrid is een lastige kluif, Lazio zal zeker niet makkelijk worden en ook Celtic zal zijn huid duur verkopen. 


Groep F:


Groep F lijkt op papier de zwaarste groep te zijn. Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, AC Milan en Newcastle lijken op papier allemaal door te kunnen. Wie zie jij als favoriet?


Groep G:


De regerend Champions League winnaar is terug te vinden in groep G. Het Manchester City van Guardiola lijkt ook niet te mogen klagen over deze loting en zal normaal gesproken doorgaan. Of zit er een stuntje in?


Groep H:


Het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel zal debuteren in de Champions League en mag dat doen tegen onder andere FC Barcelona, een prachtige loting. FC Barcelona zal normaal gesproken een maatje te groot zijn, maar wat kunnen de Belgen tegen Shaktar en FC Porto? 


Op 19 september 2023 gaat het nieuwe seizoen van de Champions League van start en op 13 december weten we wie er mogen overwinteren. Naar welke groep of welke wedstrijd kijk jij het meeste uit?