Feyenoord x Castore | Ontdek het nieuwe thuisshirt

30 June 2023
Feyenoord x Castore | Ontdek het nieuwe thuisshirt

We hebben er even op moeten wacht maar eindelijk is het zover: de samenwerking tussen Castore en landskampioen Feyenoord is per 1 juli 2023 van start gegaan. Het Britse sportmerk heeft er geen gras over laten groeien en deze dag gelijk benut met de release van het niewue Feyenoord thuisshirt voor het seizoen 2023/2024. Wat is er nieuw aan dit shirt en wat is er anders dan bij adidas? Wij zochten het voor je uit.

Ga je liever gelijk over tot een aankoop? Bekijk dan de Feyenoord Fanshop van VoetbalDirect!

Een ode aan het verleden

Het nieuwe thuisshirt heeft een klassiek design en brengt daarmee een ode aan twee succesvolle jaargangen uit het verleden van de club: 1924 en 1974. Komend jaar zijn deze jaargangen respectievelijk 50 en 100 jaar geleden, een mooi moment dus om ze in het zonnetje te zetten in dit nieuwe shirt.

1924
In het seizoen 1923/1924 was het voetbal in Nederland nauwelijks te vergelijken met het voetbal van vandaag de dag. Destijds was er namelijk nog geen landelijke Eredivisie zoals we dat nu gewend zijn, maar speelde iedere club een regionaal seizoen in de Eerste Klasse. De winnaars van de vijf verschillende districten speelden vervolgens een kampioenscompetitie en de winnaar daarvan mocht zich Nederlands kampioen noemen.
In 1924 mocht Feyenoord zich voor het eerst in de geschiedenis algeheel Nederlands kampioen noemen en daardoor zal dit jaar voor altijd een belangrijk jaar zijn in de clubhistorie.

1974
Het seizoen 1973/1974 was waarschijnlijk nog wel mooier voor de supporters van de Rotterdammers. Ook in dat seizoen werd de club kampioen van Nederland, maar daar bleef het niet bij. Nadat onder andere VfB Stuttgart en Standard Luik werden verslagen, mocht Feyenoord het dat seizoen in de UEFA Cupfinale opnemen tegen Tottenham Hotspur. De finale werd destijds nog over twee wedstrijden gespeeld en na een gelijkspel in Londen bleek Feyenoord in de eigen Kuip met 2-0 te sterk.

Het design

Wat opvalt aan bijvoorbeeld het Feyenoord shirt uit 1974 en het shirt van dit seizoen is dat de V-hals weer in ere is hersteld, zij het in een iets modernere uitvoering. Verder vallen de verticale lichte strepen in het shirt op, deze strepen geven het shirt een wat klassiekere look.


/