Klassiek rood: het nieuwe thuisshirt van Liverpool!

18 May 2022
Klassiek rood: het nieuwe thuisshirt van Liverpool!

Klassiekrood: het nieuwe thuisshirt van Liverpool!

Het nieuwe thuisshirt van The Reds is een eerbetoon aan het clublied: “You’ll Never Walk Alone”. Het supporterslied werd precies zestig jaar geleden geïntroduceerd op Anfield Road en is sindsdien nooit meer verdwenen uit de clubgeschiedenis. Dit jaar viert Liverpool dat het lied al zestig jaar onderdeel is van de clubhistorie.

Het klassieke rode thuisshirt is qua kleur iets donkerder dan het thuisshirt uit het seizoen 2021/2022. Het welbekende logo van de populaire club uit Engeland is goed zichtbaar door een beige/crème kleur. Naast het klassieke design van dit nieuwe thuisshirt heeft Nike wel een subtiel, vet detail toegevoegd. Het einde van de mouwen is namelijk afgewerkt met een You’ll Never Walk Alone (YNWA) patroon.

Nike introduceert sinds dit seizoen (2022/2023) een nieuw patroon in het zogeheten match shirts. De shirts zijn ook dit jaar weer uitgerust met de nieuwste performance technologieën. Zowel de match shirts als de replica voetbalshirts zijn voorzien van een systeem wat zorgt voor ventilatie en afvoer van vocht.

De tenues van Liverpool zijn onderdeel van een Nike Move Better programma. De nieuwe thuiscollectie is gemaakt van gerecycled plastic, wat afkomstig is van gebieden rondom de oceanen. Bij onze club- en kledingcategorie is het mogelijk om te filteren op duurzaamheid: verantwoorde opties en gerecycled materiaal. Hierdoor weet je zeker dat je een keuze maakt die past bij jouw duurzaamheidsvoorkeuren.

Het rode thuisshirt wordt gedragen in combinatie met een rood broekje en rode sokken. Gaat de ploeg van Jürgen Klopp de titel pakken in het seizoen 2022/2023?

Trainingslijn

Naast het nieuwe thuisshirt released Liverpool ook haar nieuwe trainingslijn. Net zoals afgelopen seizoen komt Nike met twee colourways: fel rood met bordeaux rode accenten en een zwart met rode lijn. De trainingslijn komt uit de Nike Strike collectie, welke afgelopen jaar vernieuwd is.