ICI C’EST PARIS: Het nieuwe thuisshirt van de Franse landskampioen!

7 July 2022
ICI C’EST PARIS: Het nieuwe thuisshirt van de Franse landskampioen!

ICI C’ESTPARIS: Het nieuwe thuisshirt van de Franse landskampioen!

Het nieuwe thuisshirt van de club uit de Franse hoofdstad is een combinatie van traditie en moderniteit. Nadat het Nike Jordan logo afgelopen jaar op de shirts stond, keert nu de bekende swoosh van het Amerikaanse sportmerk terug op het thuisshirt. Naast de swoosh keert ook de verticale baan in het midden van het shirt weer terug.

De verticale baan in het midden van het shirt was in de voorgaande seizoenen rood van kleur. Echter komt Nike dit seizoen met een ander design: een witte verticale baan. Het traditionele Hechter design is ontstaan in de jaren ’70 toen Daniel Hechter de voorzitter was van PSG. Bij het ontwerpen van het nieuwe design voor de shirts heeft hij zich laten inspireren door de tenues van Ajax Amsterdam. Inmiddels bevatten de voetbalshirts van Paris Saint-Germain al vijftig jaar het Hechter design. Het design van dit jaar wordt afgewerkt met een rode omlijning. Daarnaast zijn de Nike swoosh en het logo van de Franse club zichtbaar in het midden van de verticale baan.

Net als FC Barcelona heeft ook Paris Saint-Germain vanaf dit seizoen een nieuwe sponsor: Qatar Airways. De nieuwe sponsor zal de komende jaren op de voorkant van het shirt staan. Ook heeft PSG een nieuwe sponsor op de mouwen: GOAT. Het logo van QNB is ingeruild voor het populaire lifestyle platform.

Trainingslijn

Net als afgelopen seizoen is de trainingslijn van PSG wit met blauw. De trainingslijn komt uit de Nike Strike collectie, welke afgelopen jaar vernieuwd is.