Adidas onthult de officiële wedstrijdbal voor het WK 2022: Al Rihla

12 April 2022
Adidas onthult de officiële wedstrijdbal voor het WK 2022: Al Rihla

Adidas

onthult de officiële wedstrijdbal voor het WK 2022: Al Rihla

Maak kennis met de 21ste WK bal: Al Rihla. De bal is vlak voor de loting van het WK in Qatar gelanceerd door adidas en FIFA als de officiële wedstrijdbal voor het WK in Qatar. Na de Telstar 18 (WK 2018) is het nu de beurt aan Al Rihla om de beste spelers naar het Wereldkampioenschap te helpen. Maar wat is er nou zo speciaal aan deze bal? Wij leggen het je uit!

Ontwerp

De naam Al Rihla is Arabisch voor reis. Niet geheel ontoepasselijk, aangezien er met de bal gespeeld zal worden in 10 verschillende steden. De bal bestaat uit 20 panelen, is voornamelijk wit en heeft een modern, kleurrijk design. De verschillende kleuren staan voor de diversiteit en verbinding tussen alle mensen op de wereld.

De naam Al Rihla is zichtbaar op de zijkant van de bal, net als het officiële logo van de FIFA voor dit WK. Het adidas teken is wat veranderd ten opzichte van de voorgaande WK ballen. Het bekende logo van het Duitse merk is op de bal alleen zichtbaar zonder de naam adidas onder de drie strepen.

Vernieuwing

Sneller dan ooit, dat is de belofte van Al Rihla. De bal werd de afgelopen maanden uitgebreid getest om niet alleen de snelste, maar ook de duurzaamste WK bal ooit te worden. Op basis van data en tal van tests claimt adidas deze belofte. De nauwkeurigheid en stabiliteit in de lucht is verbeterd, waardoor de vliegsnelheid verhoogd wordt.

De zogenaamde Speedshell verhoogt naast de vliegsnelheid ook de rotatie van de bal. Door deze aerodynamica kunnen de spelers hun schot perfect uitvoeren. De bal geeft je daarnaast maximale controle en nauwkeurigheid. Welke spelers gaan de mooiste doelpunten maken tijdens dit WK?

Duurzaamheid

Dit jaar is er meer tijd gestoken in het milieuvriendelijker maken van de bal dan voorheen. Zo werd er tijdens de productie alleen gebruik gemaakt van inkt en lijm op basis van water. Daarnaast wordt er één procent van de netto-omzet door adidas gestort naar Common Goal. Dit collectieve fonds investeert in maatschappelijke organisaties die de kracht van voetbal gebruiken om achtergestelde gemeenschappen een betere en inclusievere toekomst te bieden.

De nieuwe WK bal is nu verkrijgbaar!

WK 2022

Het WK van 2022 wordt dit jaar gespeeld in de wintermaanden in Qatar. Nederland zit in poule A met gastland Qatar, Senegel en Ecuador. Blijf je graag op de hoogte van het laatste WK nieuws? Bekijk dan de Nederlandse website over het WK 2022 Qatar.